Proglašeni pobednici takmičenja „Junaci mikro biznisa“

0
41

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je proglašenju pobenika takmičenja “Junaci mikro biznisa”. On je tom prilikom malim preduzetnicima poručio da su oni motor privrede i ekonomskog napretka naše zemlje.

Krojačka radnja iz Novog Pazara u kojoj je “sam svoj majstor” i vlasnik Mladomirka Vučićević, proglašena je za najboljeg mikro preduzetnika u akciji pod nazivom “Junaci mikro biznisa”, koju su i ove godine organizovali “Blic” i “3Bank”. Drugo mesto osvojila je preduzetnička radnja “Maca Papučicarica” iz Kikinde koja se bavi proizvodnjom opanaka, a treća nagrada je otišla u ruke bračnog para Gorana i Marine koji godinama zajedno vode obućarsku radnju “Makin Skituljko” u Pančevu. Proglašenju pobednika takmičenja “Junaci mikro biznisa”, prisustvovali su i potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, predsednik Izvršnog odbora “3 Bank” Vladimir Vukotić i Branislava Simanić iz Privredne komore Srbije.

Stručni žiri, koji su činili predstavnici Ministarstva finansija, “3Bank”-e, “Blic Biznis”, i Privredne Komore Srbije krenuo je u izbor sa 100 sjajnih preduzetničkih priča, da bi u finale ušlo njih 5. Žiri je finaliste birao na osnovu zajedno određenih kriterijuma: najviše 5 zaposlenih, da je pokretanjem svog biznisa kreirao radno mesto za sebe, da je porodica uključena u njihov mali biznis, da je zahvaljujući tom biznisu ostvario promenu kvaliteta života za svoju porodicu i sebe i ulaganje u razvoj tog posla.

Sama akcija “Junaci mikro biznisa” je pokrenuta sa ciljem promovisanja, jačanja i podrške preduzetničkom duhu sa akcentom na male biznise u Srbiji. Nagrade koje su dodeljene su tu kao podstrek daljem radu, ali i dobar primer i motiv svima ostalima koji žele da se otisnu u preduzetničke vode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here