Sednica Skupštine Srbije odložena prvo na pola pa na još sat vremena jer nije bilo prisutno najmanje 84 poslanika koliko je potrebno za rad. U sali su bila prisutna samo 74 poslanika, od njih 250, pa je predsednik skupštine Vladimir Orlić poručio opoziciji da se „postara da za jedan sat u salu dođu poslanici“ koji su, kako je naveo, i tražili ovu raspravu.

U skupuštinskoj sali nema većine poslanika SNS iako je trebalo bi da se razmatra predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića nakon dva masovna zločina, u beogradskoj Osnovnoj „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca, a bio je i najavljen dolazak premijerke Ane Brnabić. Međutim, ni ona se nije pojavila. Predlog za glasanje o nepoverenju Gašiću potpisao je 61 narodni poslanik, a u ime predlagača obratiće se poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, a kako je najavljeno prisustvaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Narodni poslanik Pavle Grbović izjavio je za N1 da „je reč je o opstrukciji koja nije uobičajena za demokratiju, odnosno, da vlast uskrati kvorum. „Nisu želeli da se razgovara o odgovornosti o događajima koji su iz temelja poremetile naš sistem bezbednosti i učinile da se svaki građanin u Srbiji oseća nesigurnim. U sali je samo desetak poslanika vladajuće koalicije. Nas optužuju, opozicione poslanike, da nismo došli, ali smo mi svi tu sem onih koji fizički nisu mogli da dođu jer nisu u zemlji. Mogu da nam uskrate kvorum u Skupštini, ali će dobiti kvorum na ulicama već u subotu“, rekao je Grbović.

Smena Gašića jedan je od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je ponovio da taj zahtev neće biti ispunjen, da Gašić nije kriv ni za šta i da odlično radi svoj posao.