Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je poplavljenu industrijsku zonu u Jagodini gde su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije angažovani i tom prilikom izjavio da su oni prethodna tri dana imali 821 intervenciju i 317 evakuacija.

„Samo protekla tri dana Sektor za vanredne situacije je imao 821 intervenciju, 317 evakuacija i spasavanja, 1.817 naših pripadnika je neprekidno angažovano u protekla tri dana. Nažalost, radili smo i na prevenciji, tri dana pre ovih velikih padavina naši pripadnici su pokušali, tamo gde imamo indicija da će da dođe do poplavnog talasa da upozore stanovništvo i sve industrijske zone“, rekao je ministar Gašić dodajući da neki to upozorenje ne shvataju ozbiljno.

Saša Ignjatović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Jagodini rekao je da je  u  Pomoravskom okrugu proglašena vanredna situacija u Gradu Jagodini i svim ostalim opštinama, kao i da se saniraju posledice poplava.

U Komisiji Skupštine grada Jagodine su rekli da je 1700 kuća i domaćinstava na teritoriji grada Jagodine poplavljeno, kao i 650 hektara obrađenog poljoprivrednog zemljišta plus mehanizacija i infrastruktura. Borba sa vodenom stihijom u Jagodini traje već pet dana.