Penzionersku karticu dobilo preko 600.000 penzionera

0
79

Od 15. marta, kada je počelo prijavljivanje, do danas Fondu PIO se za penzionersku karticu prijavilo više od 634.000 korisnika, odnosno oko 40 odsto ukupnog broja onih koji imaju pravo.

Paralelno se u Fondu radi na formiranju organizovane mreže davalaca pogodnosti, društveno odgovornih kompanija, javnih institucija i privrednih subjekata koji su prihvatili preporuku Vlade Srbije i ponudili dodatne pogodnosti za srpske penzionere, koje će početi da važe od 1.oktobra.

Do sada su potpisana 134 sporazuma, među kojima su kompanije DIS, Tehnomanija, Cepter i brojne privatne firme različitih delatnosti, kao što su sportski centri, institucije kulture, trgovine, turističke agencije i sl. U narednom periodu očekuje se potpisivanje više od 100 pripremljenih sporazuma (NIS, Apotekarska ustanova „Beograd“, brojne apoteke, medicinske ustanove, banke), dok su sa još nekoliko stotina prijavljenih firmi pregovori i dalje u toku.Seniori su najzainteresovaniji za popuste na lekove i hranu, prehrambene proizvode i kućnu hemiju, ali i tehničku robu, usluge institucija kulture, sportske aktivnosti.

Pravo na izdavanje i korišćenje personalizovane penzionerske kartice nove generacije koju izdaje Fond PIO ostvaruju svi penzioneri, korisnici novčanih naknada, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, kao i invalidna deca – korisnici privremene naknade preko Fonda PIO. Ne postoji vremenski rok za prijavljivanje za penzionersku karticu i korisnici penzija to mogu učiniti u svakom trenutku. Ista se izdaje na osnovu podnetog zahteva koji se može uputiti elektronski na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda. Zahtev se podnosi lično ili preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika. Izdavanje Penzionerske kartice je besplatno i ne plaća se njeno održavanje.Penzionerska kartica glasi na ime korisnika prava i služi za dokazivanje statusa u svakoj situaciji kada je potrebno, a pored toga, omogućava korisniku i ostvarivanje određenih pogodnosti – popusta, poklona i ostalih benefita.

Prilikom svake kupovine na ovaj način korisniku kartice Fond će dodeljivati bodove koje kasnije može iskoristiti za ostvarivanje dodatnih povoljnosti u javnim ustanovama. Svi korisnici koji su se prijavili za karticu dobiće poziv da dođu u Fond kada njihova kartica bude urađena, jer je moraju lično preuzeti. Korisnicima je obezbeđeno brzo i maksimalno pojednostavljeno prijavljivanje, ali je neophodno da se kartica preuzme lično kako bi korisnik potpisao saglasnost za obradu podataka koju će raditi isključivo Fond, radi dodeljivanja bodova po ostvarenoj potrošnji za dodatne benefite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here