Poljoprivrednici iz Vojvodine nisu dobili odgovor Ministarstva za podizanjem otkupne cene pšenice

0
32

Na konferenciji za medije poljoprivrednika Vojvodine posle sastanka sa ministarkom poljoprivrede,  obratio se Vukašin Baćina koji je rekao da iz Ministarstva nisu dobili odgovor na svoj zahtev za podizanjem otkupne cene pšenice na 35 dinara i da Ministarstvo ima rok do kraja ove nedelje da odgovori.

Predstavnik poljoprivrednika iz Vojvodine Vukašin Baćina rekao je, nakon današnjeg sastanka sa ministarkom poljoprivrede u vezi sa otkupnom cenom pšenice, da iz Ministarstva nisu dobili odgovor na svoj zahtev za podizanjem otkupne cene na 35 dinara i da Ministarstvo ima rok do kraja ove nedelje da odgovori. On je na konferenciji za medije ispred zgrade Ministarstva kazao da ukoliko ne dobiju pozitivan odgovor moraće da se okupe i dogovore o daljim koracima.

Na pitanje novinara koji su potencijalni koraci Baćina je istakao da se to još ne zna, ali da je sigurno da neće biti blokiranja saobraćajnica, već da je moguć protest ispred institucija.

“Mi razumemo da je pšenica berzanska roba i da cena pšenice nije u rukama Ministarstva poljoprivrede, ali verujemo da Ministarstvo i predsednik Vučić mogu da odrade nešto da zaštite nas proizvođače pšenice”, zaključio je Baćina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here