U kancelariji direktora Zrenjaninske gimnazije Milana Radakovića održana je usmena rasprava u disciplinskom postupku protiv profesorice ove škole Senke Jankov koja je u maju mesecu suspendovana. Rasprava je bila zatvorena za javnost, a u narednom periodu se očekuje konačna odluka direktora škole koji će se tada i obratiti javnosti.

Usmena rasprava u disciplinskom postupku protiv profesorice Zrenjaninske gimnazije Senke Jankov održana je danas zbog osnovane sumnje da je izvršila povredu zabrane iz člana 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja tako što je u google učionici učenika četvrtih razreda Zrenjaninske gimnazije kojima predaje sociologiju, postavila poziv na protesni skup ,,Zrenjanin protiv nasilja’’ i na taj način načinila povredu zabrane koja glasi: ,,U ustanovi je zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe’’. Rasprava ovim povodom održana je u kancelariji direktora škole, Milana Radakovića, koji je bio izričit i nije dozvolio prisustvo medija kao ni lica koja ne učestvuju u postupku.

Branislav Grubački Guta, osnivač pokreta Novi optimizam istakao je da kao prijatelj Senke Jankov ne prihvata takav vid komunikacije i da je ovo samo još jedan način kako Srpska napredna stranka vlada, bez javnosti.

Nakon završetka rasprave obratio se pravni zastupnik Senke Jankov, advokat Veljko Milić, koji je rekao da je Senka Jankov ostala pri svom stavu da pozivanje na protest ne predstavlja stranačko organizovanje đaka.

Senka Jankov istakla je da nije prekršila zakon već je želela učenike da informiše o građanskom aktivizmu i da promoviše vrednosti slobode, pravde, solidarnosti.

U narednom periodu očekuje se konačna odluka direktora škole da li će Senka Jankov dobiti otkaz ugovora o radu ili će obustaviti postupak ili će možda izreći neku drugu meru koja je na raspolaganju.