Skupština Srbije – nastavljena rasprava o aktuelnim pitanjima

0
38

Rasprava u Skupštini Srbije tokom trećeg vanrednog zasedanja, sazvanog nakon dva masovna ubistva početkom maja, nastavljena je danas poslaničkim pitanjima.

Na početku sednice u sali su bila 123 poslanika, pa je predsednik parlamenta Vladimir Orlić ocenio da su “opet poslanici većine obezbedili kvorum”. Poslanici su članovima Vlade Srbije uputili pitanja koja se tiču zdravstva, energetike, penzija, ali i situacije na Kosovu.

Poslanik „Moramo-Zajedno“ Đorđe Miketić tražio je odgovor ministra odbrane Bratislava Gašića da li se na snimku u kojem se preti ženi LJ.Đ. i njenoj deci čuje glas Aleksandra Šapića.

“Pozivam ljude iz policije i Tužilaštva, ako ste ustanovi da je glas Aleksandra Šapića, a imamo informacije da jeste, morate obavestiti javnost i preduzeti korake. Ako nije glas Aleksandra Šapića neka i to onda kažu“, kazao je Miketić, nakon čega je i pustio audio snimak poziva o kojem govori.

Pitanje Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Ministarstvu finansija i Ministarstvu poljoprivrede uputila je poslanica koalicije NADA Gorica Gajić, a tiče se eksproprijacije poljoprivrednog zemljišta na kojem je planirana gradnja nacionalnog stadiona, kao i prostora za izložbu Expo 2027.Poslanik Dveri Ivan Kostić, kao i poslanik stranke Zavetnici Marko Ristić uputili su pitanja o dešavanjima na Kosovu i trenutnom položaju Srba. “Da li je očekujete da će Srbe zaštitit oni koji podržavaju Kurtijev režim“, pitao je Ristić.

Poslanica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković uputila je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pitanje o radu beogradskog aerodroma i šta će se učiniti povodom trenutnih kašnjenja i otkazivanja letova. Nakon poplava koje su zadesile Srbiju, poslanik liste A.Vučić-Zajedno možemo sve Nikola Radosavljević pitao je da li su se poslanici opozicije bavili tim pitanjem i “ko je i da li je zabranio opozicionim političarima zabranio da se bore protiv poplava ili da kažu kako su i koliko pomogli, naročito ovi ekolozi”.

Nakon pitanja, predsednik Skupštine najavio je raspravu o trećoj tački dnevnog reda, odnosno predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here