Za razvoj lovstva u Vojvodini 96,6 miliona dinara

0
20

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je dodelu ugovora u ukupnoj vrednosti od 96,6 miliona dinara za korisnike koji su ostvarili pravo na sredstva iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2023. godinu.

Za razvoj lovstva zaključeno je 308 ugovora sa 87 korisnika, među kojima su lovačka udruženja, javna preduzeća i privredna društva. Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Milan Dozet, koji je istakao da budžet za ovu oblast nikada nije bio veći. „Visina izdvojenih sredstava govori o tome koliko su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo rešeni da pomognu javnim preduzećima i lovačkim udruženjima da se unaprede, da se sačuvaju staništa i da se ubaci divljač u naša lovišta“, izjavio je Dozet i napomenuo da će resorni sekretarijat nastaviti da ulaže u lovstvo i da će pomagati po pitanju povećanja broja divljači na teritoriji AP Vojvodine.

Dodeljena sredstva su namenjena za unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, opremanje korisnika lovišta, praćenje stanja pojedinih vrsta divljači u AP Vojvodini, nabavku odraslih jedinki fazana, izgradnju prihvatilišta za fazanske piliće, nabavku žive divljači poljske jarebice, izgradnju i rekonstrukciju lovno-tehničkih objekata i nabavku žive divljači u lovištima posebne namene, nabavku opreme za korisnike lovišta, istraživanje realnog prirasta zeca, izradu i realizaciju projekata promocije lovstva, kao i za troškove osiguranja korisnika lovišta na ime štete od divljači.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here