Vučević odlikovan Ordenom Svetog Stefana Štiljanovića

0
76

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević odlikovan je Ordenom Svetog Stefana Štiljanovića, najvišim odlikovanjem Eparhije osečkopoljske i baranjske, koji mu je danas u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj Planini u Republici Hrvatskoj uručio episkop osečkopoljski i baranjski Heruvim.

Srpska pravoslavna crkva i Eparhija osečkopoljska i baranjska dodelile su ministru Vučeviću ovo odlikovanje u znak priznanja i zahvalnosti za veliku odanost svojoj Svetoj crkvi i delatnu ljubav naročito pokazanu kroz svesrdnu pomoć Eparhiji. Ministar Vučević, u svom obraćanju, uz reči zahvalnosti istakao je da je to priznanje i za njega, ali i za ljude koji su se sa njim sabrali i organizovali da budu uz braću i sestre  „sa ove strane Dunava“.

Uručenju ordena u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj Planini prethodila je sveta liturgija koju je služio episkop Heruvim, uz sasluženje sveštenstva eparhija bačke i osečkopoljske i baranjske, kojoj su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, savetnici ministra odbrane i potpredsednika Vlade Nikola Banjac, Predrag Rajić i Danica Stanisavljević, kao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here