Protest 15. jula u Beogradu posvećen pravosuđu

0
24

Šef poslaničke grupe Zeleno – levi klub iz Ne davimo Beograd Radomir Lazović najavio je da će se naredni protest „Srbija protiv nasilja“ održati u Beogradu u subotu, 15. jula, kao i u još 30 gradova u Srbiji, i da će biti posvećen pravosuđu.

Lazović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao danas da će protest početi u 19.00 sati ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle će protestna kolona krenuti ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom, pored zgrade Vlade Srbije ka „spomeniku korupciji“, kako je nazvao spomenik Stefanu Nemanji, kod bivše glavne železničke stanice, a zatim Savskom ulicom do Palate pravde.

Jučerašnji dan je pokazao koliko su zahtevi građana za smenu Gašića i Vulina opravdani, rekao je narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke, rekao je da vladajući režim razorio institucije i pravosuđe i samo naš otpor može da spreči dalju kriminalizaciju Srbije.

Na spisku zahteva građana koji učestvuju na protestima su smena ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, smena rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, ukidanje rijalitija koji promovišu mržnju i nasilje, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here