Selaković – Otvaranje Sajma zapošljavanja u Dimitrovgradu

0
63

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković otvorio je danas u Dimitrovgradu Sajam zapošljavanja na kojem je učestvovalo 20 poslodavaca.

Sajam zapošljavanja održan je danas u Dimitrovgradu i otvorio ga je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković koji je ukazao da su nam trenutno najpotrebnije zanatlije.

Na Sajmu  u Dimitrovgradu učestvovalo je 20 poslodavaca koji nude posao za 126 lica. Na evidenciji NSZ u ispostavi u Dimitrovgradu nalazi se 817 lica koja aktivno traže zaposlenje. Na nivou Pirotskog okruga na evidenciji NSZ – filijala Pirot prijavljena su  8.293 lica, rekla je Suzana Đorđević, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Pirot.

Vladica Dimitrov, predsednik Opštine Dimitrovgrad rekao je da  se smanjuje nezaposlenost ali i broj stanovnika, što je problem čitave Istočne Srbije.

Prethodni Sajam zapošljavanja  održan je u Dimitrovgradu 2021. godine kada je 100 lica sa evidencije u ovoj opštini došlo do zaposlenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here