Gašić u Subotici – Važnost saradnje građana sa policijom u vezi sa iregularnim migrantima

0
56

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je danas u razgovoru sa građanima mesne zajednice Makova sedmica da je policija u poslednja tri meseca  iz Makove šume dislocirala 6.278 iregularnih migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je u Subotici sa meštanima Mesne zajednice „Makova Sedmica“ o problemima sa kojima se oni suočavaju nakon što su krijumčarske bande koje se bave krijumčarenjem ljudi odnosno migranata zauzele šumski pojas koji se nalazi pored srpsko-mađarske granice. Ministar Gašić rekao je da je u poslednja tri meseca više od 6.200 migranata dislocirano iz Subotice, da je u subotičkom regionu angažovano više od 1.400 policajaca, da su prisutni i policajci Fronteksa. Ukazao je da se svakodnevno hapse krijumčari, te da im se oduzima oružje.

Gašić je pozvao građane da sarađuju sa policijom i da nađu zajedničko rešenje problema, da nastave human pristup koji naša zemlja ima prema migrantima, ali i ukazao da su deo ovog problema i naši građani koji izdavanjem salaša, prevozom, snabdevanjem oružjem pomažu migrantima u nameri ilegalnog prelaska i ugrožavanja bezbednosti naših građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here