Srbija i Venecuela sklopile su sporazum o ukidanju viza za građane sa običnim pasošem

0
33

Srbija i Venecuela sklopile su sporazum o ukidanju viza za građane sa običnim pasošem, koji su danas potpisali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar narodne vlasti za spoljne poslove Venecuele Ivan Hil Pinta.

Dačić je novinarima posle potpisivanja sporazuma rekao da je planirano i da Srbija što pre imenuje ambasadora u Karakasu. Dodao je i da se razmatra i uspostavljanje avio-linije Beograd – Karakas, što bi Srbiji bila direktna veza za Latinsku Ameriku, a Venecueli za centralnu Evropu. Dačić je istakao i da je Venecuela žrtva sankcija.

Pinta je rekao da dve zemlje povezuju mnoga pitanja, koja podrazumevaju i poštovanje međunarodnog prava, povelja Ujedinjenih nacija, kojima će Venecuaela uvek biti privržena. On je rekao da je veoma dobra politička saradnja dve zemlje, posebno u trenutku kada geopolitička pitanja dovode do raznih izazova, kada se menja i svetski poredak, istakavši da Venecuela ceni podršku Srbije toj zemlji tokom napada i jednostranih mera Sjedinjenih Američkih Država.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here