Igor Mirović primio u oproštajnu posetu ambasadorku Kine Čen Bo

0
14

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Mirović je tom prilikom zahvalio ambasadorki Bo na posvećenom radu, koji je, kako je naveo, ogledalo iskrenog prijateljstva Srbije i Kine i naših naroda.

„Konkrterni efekti našeg iskrenog prijateljstva su brojni zajednički projekti koji se realizuju u Srbiji i Vojvodini. Svojom posvećenošću našem zajedničkom poslu, doprineli ste tome, da je do sada mnogo toga učinjeno, za šta smo mi u Vojvodini neizmerno zahvalni“, poručio je Mirović. Ambasadorka Čen Bo je istakla da je Kina pouzdan partner u ekonomskim razvoju Srbije i Vojvodine.

„U našoj saradnji Vojvodina igra važnu ulogu“, istakla je ambasadorka Bo i dodala da je sve više privrednika iz Kine zainteresovano da posluje u našoj Pokrajini. Ambasadorka Bo je izrazila žaljenje zbog žrtava i posledica koje je nevreme izazvalo u Vojvodini i dodala da su Ambasada Kine i kineske kompanije na raspolaganju da pomognu našim građanima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here