Ministar Gašić obišao beogradski aerodrom „Nikola Tesla“

0
19

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije  Bratislav Gašić obišao je rano jutros Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, gde je sa pripadnicima Uprave granične policije razgovarao o unapređenju njihovog rada, kao i merama koje će doprineti smanjenju gužve na kontrolnim punktovima.

Gašić je rekao da oko šest sati ujutru kreće najveći priliv putnika u periodu sezone letnjih odmora, kao i da je došao da na licu mesta ustanovi šta je to što je potrebno graničnoj policiji kako bi bili još efikasniji u obavljanju poslova na punktovima pasoške kontrole. Ministar je naglasio da u graničnoj policiji rade iskusni profesionalci, a da će država nastaviti da ulaže u njihovu opremu i unapređenje uslova rada.

Već smo obezbedili mobilne elektronske čitače pasoša što je bitno doprinelo bržem protoku putnika kada je u pitanju pasoška kontrola, a u proceduri je i uvođenje novog, savremenog sistema elektronske kapije, e-gejta, koji će, postavljanjem automatskih čitača pasoša, bez zaposlenih, dodatno ubrzati i olakšati ceo proces prelaska državne granice na aerodromu i putnicima pružiti uslugu kakva već postoji na najvećim svetskim aerodromima, poručio je ministar, istakavši da je digitalizacija ključnih oblasti strateški prioritet Vlade Republike Srbije.

Gašić je istakao da MUP funkcioniše u punom kapacitetu i da je angažovan maksimalan broj policijskih službenika na aerodromu, s obzirom na to da je ove godine višestruko povećan broj putnika, a očekuje se da će do kraja godine kroz beogradski aerodrom proći više od sedam miliona što naših, što stranih državljana.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova su danonoćno na usluzi svim putnicima, kako bi im olakšali i ubrzali procedure prelaska državne granice, naglasio je Gašić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here