Vučić sa ministrom Kraljevine Saudijske Arabije i ambasadorom Sirijske Arapske Republike

0
30

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom bin Akilom el-Hatibom sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o brojnim temama od interesa za dve zemlje.  Pored toga održao je i sastanak sa ambasadrom Sirijske Arapske Republike Basemom Džamanom

 „Saglasili smo se da je jedan od najboljih načina za povezivanje dve zemlje upravo turizam, jer neposredni susret drugačijih kultura daje snažan podsticaj približavanju, boljem povezivanju, upoznavanju i međusobnom razumevanju“, napisao je Vučić na isntagram nalogu buducnostsrbijeav. Nakon sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju između Srbije i Saudijske Arabije.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas i ambasadora Sirijske Arapske Republike Basema Džamana i tom prilikom poželo trajan mir sirijskom narodu i zahvalio na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na očuvanju suvereniteta i teritorijlne celovitosti. „Zahvalio sam ambasadoru Basemu Džamanu na posvećenoj službi u Beogradu i prijateljskom odnosu prema našoj zemlji. Razgovarali smo o jačanju bilateralih odnosa i drugim vidovima saradnje na dobrobit građana obe države“, naveo je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav. On je istakao da je zahvalio Siriji na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije i na poštovanju međunarodnog prava.

„Poželeo sam trajan i održiv mir sirijskom narodu, čime bi se otvorile šire perspektive za razvoj saradnje, pre svega na ekonomskom planu“, naveo je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here