Značajno ojačano sveobuhvatno strateško partnerstvo Srbije i Kine

0
31

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, koja uskoro završava svoj mandat.

Dačić je ambasadorki Čen, izvrsnom poznavaocu prilika u regionu, posebno u Srbiji, čiji je veliki prijatelj, iskazao zahvalnost na izvanrednoj saradnji koju je ostvarivala sa Ministarstvom spoljnih poslova i svim drugim institucijama Republike Srbije u protekle četiri i po godine. Ambasadorka je svojim izuzetnim diplomatskim veštinama i ličnom predanošću značajno doprinela podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva između naše dve zemlje i naroda na još viši nivo, naglasio je prvi potpredsednik Vlade.

On je sa zadovoljstvom konstatovao da je tokom mandata ambasadorke Čen značajno unapređena saradnja u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, infrastrukture i investicija. Dačić je ponovio zahvalnost naše strane na kontinuiranoj podršci Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i istovremeno naglasio našu doslednu podršku politici „jedne Kine”.

Čen Bo je istakla da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene, izrazivši zahvalnost na izuzetnoj saradnji, razumevanju i prijateljstvu, kako državnom rukovodstvu, tako i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i drugih državnih institucija Republike Srbije. Ona je posebno zahvalila ministru Dačiću i njegovom timu na svesrdnoj pomoći i podršci tokom njenog mandata u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here