Potpisano još 185 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

0
38

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić prisustvovao je danas potpisivanju 185 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, na osnovu kojih je krov nad glavom dobilo još 300 odraslih ljudi i 125 dece.

Ministar Krkobabić je prilikom potpisivanja ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom izneo podatak da je do danas potpisano ukupno 2.100 ugovora o dodeli seoskih kuća.

Pomoćnik predsednika opštine Rekovac Vladimir Stepanović ocenio je da je program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća značajan za obnovu sela i za podršku mladim ljudima koji žele da ostanu na selu.

Zamenik predsednika opštine Kanjiža Nebojša Rakić je rekao da je u njegovoj opštini ovom prilikom potpisano 12, a od početka dodele bespovratnih sredstava 50 ugovora.

Novi dom će mnogima promeniti život.

Ovom prilikom je najviše kuća dodeljeno u Somboru – 13, zatim u Pirotu, Merošini, Vladičinom Hanu, a u centralnoj Srbiji prednjači Jagodina, pri čemu najveća dodeljena kuća ima nešto manja od 300 kvadrata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here