Podrška projektima pronatalitetne politike u Bajinoj Bašti

0
67

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Bajina Bašta o pronatalitetnim merama, koje se sprovode u toj opštini, kao i o budućoj saradnji u cilju poboljšanja demografske slike u ovoj delu Srbije.

Kisić je, tokom posete opštini Bajina Bašta, istakla da se ta opština susreće sa fenomenom depopulacije i starenja stanovništva, i ukazala na poražavajuću činjenicu da se svake godine u ovom mestu rodi nešto manje od 200 beba.

Ministarka je istakla da ova opština realizuje brojne mere pronatalitetne politike, među kojima su finansijska podrška nakon rođenja svakog deteta, obezbeđen prevoz do škole i druge podsticajne mere, kada je u pitanju roditeljstvo.

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić navela je da se opština trudi da različitim pronatalitetnim merama, za čiju realizaciju se izdvajaju značajna sredstva, podstakne rađanje dece, pri čemu je izrazila nadu da će buduća saradnja i zajednički projekti sa resornim ministarstvom doprineti boljim rezultatima.

Kisić je u Bajinoj Bašti obišla i predškolsku ustanovu „Neven“, gde su u toku radovi na proširenju kapaciteta.

Ona je izrazila nadu da će taj projekat, za koji je opština izdvojila značajna sredstva, biti jedan od podstreka da se u Bajinoj Bašti rađa više dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here