Ministar Vučević otvorio izložbu „Hartije jednog vremena – nemačka ratna propaganda 1941-1944.“

0
20

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je izložbu „Hartije jednog vremena – nemačka ratna propaganda 1941-1944.“ u Vojnom muzeju u Beogradu, priređenu povodom Dana te vojne ustanove kulture i 145 godina njenog postojanja i rada.

Čestitajući Dan Vojnog muzeja, ministar Vučević u svom obraćanju istakao je da je reč o ustanovi koja je jedan od najznačajnijih simbola Kalemegdanske tvrđave, glavnog grada i cele Srbije i punih 145 godina doprinosi očuvanju kulturne baštine naše otadžbine.

Obraćajući se prisutnima, potpukovnik Milivoje Milisavljević iz Vojnog muzeja istakao je da 1878. godine počinje da se stvara bogata istorija te vojne ustanove kulture koja je svojim postojanjem i radom dala nemerljiv doprinos razvoju muzejske delatnosti na ovim prostorima.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 3. novembra. Obeležavanju Dana Vojnog muzeja i otvaranju Izložbe prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i v.d. pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović. 1878. godine, Ukazom kneza Milana Obrenovića osnovan je Vojni muzej, a posle 145 godina postojanja i rada ta vojna ustanova kulture i dalje je nezaobilazni deo kulturnog, istorijskog i društvenog života Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here