U četvrtak, 17. septembra, otvoren je 11. po redu festival stripa pod nazivom Stripolis. Ujedno je otvorena i izložba Jugoslava Vlahovića u Kulturnom centru Zrenjanina i izložba Petra Meseldžije u galeriji ALUZ.

Ovogodišnji festival, prema rečima autora projekta i urednika časopisa Stripolis Branka Đukića razlikuje se od prethodnih po tome što ima deo koji će se odvijati pred publikom i deo koji će se odvijati online.

Ovogodišnji festival stripa Stripolis otvoren je razgovorom sa zrenjaninskim strip crtačima o zrenjaninskoj strip sceni kroz vreme i o kulturi koja je pratila tu scenu. Sagovornici Branka Đukića bili su Nikola Štiklica, Mirko Čolak, Stevan Subić i Teodora Lucić.

Istovremeno sa otvaranjem Stripolisa u Kulturnom centru otvorena je izložba Flower power Jugoslava Vlahovića koja će za posetioce biti otvorena od 8 do 20 časova do kraja septembra, a u galeriji ALUZ otvorena je i izložba Petra Meseldžije pod nazivom Od strip kvadrata do slike koja će posetiocima biti dostupna od 15 do 20h do 14. oktobra.