Otvoren 11. Stripolis

0
137

U četvrtak, 17. septembra, otvoren je 11. po redu festival stripa pod nazivom Stripolis. Ujedno je otvorena i izložba Jugoslava Vlahovića u Kulturnom centru Zrenjanina i izložba Petra Meseldžije u galeriji ALUZ.

Ovogodišnji festival, prema rečima autora projekta i urednika časopisa Stripolis Branka Đukića razlikuje se od prethodnih po tome što ima deo koji će se odvijati pred publikom i deo koji će se odvijati online.

Ovogodišnji festival stripa Stripolis otvoren je razgovorom sa zrenjaninskim strip crtačima o zrenjaninskoj strip sceni kroz vreme i o kulturi koja je pratila tu scenu. Sagovornici Branka Đukića bili su Nikola Štiklica, Mirko Čolak, Stevan Subić i Teodora Lucić.

Istovremeno sa otvaranjem Stripolisa u Kulturnom centru otvorena je izložba Flower power Jugoslava Vlahovića koja će za posetioce biti otvorena od 8 do 20 časova do kraja septembra, a u galeriji ALUZ otvorena je i izložba Petra Meseldžije pod nazivom Od strip kvadrata do slike koja će posetiocima biti dostupna od 15 do 20h do 14. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here