Bijeljina – Početak predaje zahteva za podsticaje za merkantilnu pšenicu

0
175

Agrarni budžet Republike Srpske je i ove godine težak 75 miliona. Ovogodišnjim Pravilnikom su uvedene i određene novine. Od sutra počinje predaja zahteva za podsticaje za merkantilnu pšenicu. Kako bi ostvarili pravo na ovu značajnu subvenciju resornog ministarstva ratari moraju ispuniti određene uslove i pripremiti određenu dokumentaciju.

Od srede 10. februara na snagu će stupiti ovogodišnji Pravilnik o podsticajima, pa će i ratari u Republici Srpskoj koji su jesenas zasejali merkantilnu pšenicu, uz već pripremljenu dokumentaciju, od sutra biti u prilici da predaju zahteve kako bi ostvarili podsticaj koji je kako ističu uz regresirano gorivo veoma značajna stavka u proizvodnji. Sve zahteve poljoprivrednika u Semberiji, zaprimaće bijeljinska kancelatrija Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi od 10. februara, pa do 31. marta.

Kako bi ostvarili pravo na podsticaj za zasejanu merkantilnu pšenicu, poljoprivrednici su u obavezi i da izvrše ažuriranje podataka u APIF-u, te da isplate obaveze na ime protivgradne preventive i da izvrše prijavu doprinosa za 2020. godinu. Krajnji rok za plaćanje naknade za protivgradnu zaštitu je 10. mart, dok je rok za prijavu doprinosa 31. mart.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here