U Žitištu održano Info veče poljoprivrednika

0
282

U petak 7. februara u Žitištu je održano „Info veče poljoprivrednika“

Info veče poljoprivrednika održano je u Žitištu sa namerom da se poljoprivrednici sa teritorije pomenute opštine upoznaju sa aktuelnim konkursima Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, kao i mogućnostima podrške od strane Razvojnog fonda Vojvodine ispred kojeg se obratio Dejan Slavujević. On je ovom prilikom objasnio koja je razlika između banaka i fonda.

Vladislav Krsmanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvom, istakao je da sekretarijat od sredine 2016.godine praktikuje događaje poput ovog koji je održan u Žitištu jer primeri sa terena dosta utiču na agrarnu politiku. Krsmanović je ovom prilikom pohvalio rad Opštine Žitište rekavši da je ona i kroz druge konkursne linije imala uvek spremne projekte kako bi obezbedili sredstva za što bolji ambijent poljoprivrednih proizvođača.

Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević rekao je da se ove godine opština opredelila da meštanima ponudi info veče poljoprivrednika kako bi se upoznali sa podsticajnim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata i Razvojnog fonda.

Koliko za poljoprivrednike znače ovakvi skupovi rekao je Petar Trivunović iz Banatskog Dvora. Poljoprivrednici su imali priliku da u razgovoru sa predstavnicima opštine, Pokrajinskog sekretarijata i Razvojnog fonda saznaju sve ono što ih interesuje u vezi sa podsticajnim merama, uslovima kreditiranja i nameni sredstava u poljoprivredi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here