Ima li rešenja za porodicu Protić iz Žitišta

0
275

Porodici Protić iz Žitišta 5.februara zapalio se odžak na porodičnoj kući. Iako je pomoć najavljivana od strane Opštine Žitište i lično od predsednika Mitra Vučurevića, do toga do dana današnjeg nije došlo.

U toku noći, 5. februara, na kući porodice Protić u Žitištu izbio je požar kada se zapalio dimnjak pri čemu je u potpunosti izgorela noseća greda  zbog čega su trenutno u opasnosti od obrušavanja plafona.

Pored nemilog događaja koji je porodicu Protić zadesio početkom februara, oni se godinama suočavaju i sa nedaćama zbog duga za struju od 50 000 dinara koji je sa kamatama skoro dostigao cifru od 800 000 dinara. Iako su se više puta obraćali nadležnim službama kao i predsedniku Opštine Žitište, Mitru Vučureviću, do pomoći do dana današnjeg nije došlo. Katica Protić, u iskrenoj i emotivnoj ispovesti za našu televiziju, pričala je o obećanjima Mitra Vučurevića.

Katica Protić najviše se nadala pomoći koju joj je obećao predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević te mu se obraćala više puta a kakva je njegova reakcija bila pogledajte u narednim minutima.

Aleksa i Andrija, koji su učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ i OSŠ „9. maj“ svoje školske obaveze obavljaju uglavnom preko dana, a ukoliko ima potrebe noću uče uz pomoć lampe. Kuća porodice Protić nalazi se u Žitištu u ulici Vuka Karadžića br. 74 a svi koji žele i mogu da pomognu mogu im se obratiti putem telefona 0693145996.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here