Tribina ,,Zagađenje Zrenjanina od ideologije do ekologije’’ u subotu 29. februara

0
223

Tribina pod nazivom ,,Zagađenje Zrenjanina od ideologije do ekologije’’ biće održana u subotu 29.februara u Kulturnom centru sa početkom u 18 časova. Organizatori su pokret Novi optimizam i udruženje Građanski preokret.

U subotu, 29.februara, sa početkom u 18h u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana tribina pod nazivom ,,Zagađenje Zrenjanina od ideologije do ekologije’’ koju zajednički organizuju pokret Novi optimizam i udruženje Građanski preokret. Na tribini će biti postavljena brojna pitanja u vezi sa dubokim i temeljnim propadanjem grada Zrenjanina koje je započelo još pre tri decenije a dramatično je ubrzano u poslednjih nekoliko godina kada su niz afera i sumnjivih poslova doveli u  pitanje opstanak Zrenjanina i njegovih građana. Dušan Kokot, ispred udruženja Građanski preokret, istakao je da su zemlja, voda i vazduh izuzetno važna tema za svakog građanina Zrenjanina.

Novi optimizam je već četiri godine van direktnog učešća u društvenom životu grada Zrenjanina istakao je Branislav Grubački Guta i dodao da predstojeća tribina nije samo ekološka nego i duboko politička i društvena.

Branislav Grubački Guta je ovom prilikom predstavio i najnoviji zrenjaninski bilten.

Na tribini će govoriti novinarka Danica Vučenić, arhitekta Dragoljub Bakić, glavna i odgovorna urednica časopisa ,,Nova ekonomija’’, Biljana Stepanović, novinar lista Danas Aleksandar Milošević, profesor geologije, akademik Vladica Cvetković, poljoprivrednik Slavko Vukov, student Brajan Brković, dok će specijalnu reč imati reditelj Želimir Žilnik a moderator tribine će biti Dušan Kokot. Kao uvod u večernji događaj u subotu u 12h na nekoliko lokacija aktivisti Građanskog preokreta će zajedno sa građanima koji žele da se uključe deliti biltene na temu zagađenja Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here