Ministarka Slavica Đukić Dejanović posetila je opštinu Žitište

0
263

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Srbije Slavica Đukić Dejanović posetila je opštinu Žitište kako bi se upoznala sa realizacijom projekta ,,Moj vrtić-moje čuvalište’’.

Opštinu Žitište posetila je Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Srbije Slavica Đukić Dejanović. Razlog posete je upoznavanje sa realizacijom projekta „Moj vrtić – moje čuvalište“ koji Predškolska ustanova „Desanka Maksimović“ Žitište zajedno sprovodi u saradnji sa Lokalnom samoupravom i Ministarstvom bez portfelja Republike Srbije. Ovaj pilot-projekat sprovodi se u Vrtićima u Žitištu, Banatskom Karađorđevu, Tordi, Torku i Srpskom Itebeju. Projektom su obuhvaćena deca sa teritorije opštine Žitište, uzrasta od 3 do 5 godina, bez obzira da li pohađaju Predškolsku ustanovu.

Mitar Vučurević, predsednik opštine Žitište najavio je da će i naredne godine u budžetu opštine Žitište biti opredeljena finansijska sredstva ka poboljšanju demografske slike i pokrenute značajne mere populacione politike.

Realizacija programa je počela 1. septembra i traje do 15. decembra ove godine. Tokom realizacije projekta deca dva puta nedeljno, posle radnog vremena vrtića, borave u ustanovi dva do tri sata, uz nadzor vaspitača. U vreme trajanja pilot-projekta program je besplatan.
Ministarka Đukić Dejanović se zahvalila Opštini Žitište na kvalitetnom sprovođenju projekta i najavila dalju saradnju sa lokalnom samoupravom i podršku ovom i sličnim projektima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here