Komunalna policija sa područja Bijeljine o stanju na području Semberije

0
263

Komunalna policija je provjerama na kućnim adersama utvrdila da 18 lica nije poštovalo naredbu o kućnoj izolaciji  na području Semberije zbog čega će biti kažnjeni sa 500 do 100 maraka.

Protiv određenog broja će biti podnijete i krivične prijave uz prelog za određivanje zatvora do dvije godine. U narednim danima osim prekršajnih i krivičnih prijava ova lica će biti provedena u karantin u krugu kasarne u Bijeljini.

Komunalna policija je dobila ažurirani spisak od 1190 lica koja na području Bijeljine trebaju da se nalaze u četrnaestodnevnom karantinu. U protekla dva dana je utvrđeno da 18 lica nije poštovalo naredbu i zbog toga će biti rigorozno kažnjeni.

Spiskovi sa ovim licima zajedno sa rješenjima sanitarnih inspektora proslijeđšeni su opštoj policiji koja izriče prekrašajne naloge od 500 do 100 maraka, a za one koji su u karantinu ili su više puta načinili ovaj prekršaj i krivične prijave i kažnjavanje sa dvije godine zatvora zbog namjernog širenja zarazne bolesti , upozorio je Draganić.

U narednim danima svi koji prekrše kućnu izolaciju će, osim prekršajne ili krivične prijave, ići u prinudni karantin koji će biti stacioniran u krugu kasarne.

Kontrolu nošenja zaštitnih maski na javnom mjestu će provoditi opšta policija. Tokom dana je započela akcija kontrole prisustva građana ispred supremarketa, banaka ili na drugim javnim površinama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here