Aleksandar Vučić boraviće u Davosu

0
73

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 24. do 26. januara 2018. godine u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tokom boravka u Davosu, predsednik Vučić prisustvovaće skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić obratiće se skupu na temu „Evropa u svetu“ iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana. Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu „Novi lideri za Evropu“.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here