Izjava Darka Mladića povodom očekivanja od drugostepenog postupka

0
171

Na presudu Ratku Mladiću, veliki uticaj imao je pritisak sa strane, što je očigledno , pa bismo u drugostepenom postupku trebalo da radimo i na pravnom i na političkom nivou kako bi sramnu presudu generalu Mladiću stavili tamo gde joj je mesto – izjavio je Darko Mladić

 

Advokat Branko Lukić izavio je posle izricanja presude  generalu Mladiću ‚‚da je šokiran osuđujućom presudom jer je verovao da će Tribunal doneti oslobađajuću presudu. Ono što se, u principu dogodilo, jeste da je sudsko veće praktično prepisalo presudu Radovanu Karadžiću.‚‚ Sin Ratka Mladića, Darko Mladić, tim povodom je rekao da je ’’pravda zamenjena ratnom propagandom, da su činjenice zanemarene .’’ Ono što sada sledi u slučaju Ratka Mladića jeste žalba na presudu Haškog tribunala. Rezidualni mehanizam koji je zamenio Tribunal trebalo bi da razmatra podnetu žalbu. Da li očekuje da će žalba na presudu biti uspešna i da li može predvideti u kom roku će se ona rešavati s obzirom da sada Rezidualni mehanizam preuzima nadležnosti Tribunala, glasila su pitanja koja smo postavili Darku Mladiću.

Kada je reč o žalbi na presudu Haškog tribunal, odbrana generala Mladića zatražila je sredinom decembra 2017.godine od žalbenog veća Rezidualnog mehanizma u Hagu da rok za žalbu na presudu produži za još 150 dana od izricanja presude.  Sud je odlukom od 21. decembra odlučio da rok za žalbu bude 120 dana od izricanja presude,odnosno mart 2018.godine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here