Školska slava Savindan, koja se proslavlja u čast Svetog Save – utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, obeležena je u OŠ “Bratstvo”u Aradcu

0
434

Srpska pravoslavna crkva 27.januara slavi Dan Svetog Save, kojim se obeležava uspomena na Svetog Savu, srpskog prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa iz 13. veka. Praznik Svetog Save jedan je od najvećih hramovnih i porodičnih praznika, svetkuju ga mnoge zanatlije, a proglašen je i za školsku slavu. Savindan se u školama obeležava radno ali bez nastave, uz akademije i svečane priredbe. U Osnovnoj školi „ Bratstvo“ u Aradcu tradicionalno je obeležena školska slava Sveti Sava. Obeležavanju ovog važnog školskog datuma prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave kao i roditelji i prijatelji škole. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac zahvalio se svim prosvetnim radnicima i učenicima koji neguju sećanje na prvog srpskog prosvetitelja.

Direktor Osnovne škole “Bratstvo” Valeri Dragan istakao je da se u ovoj školi već tradicionalno proslavlja Savindan.

Svečarska atmosfera je bila upotpunjena i kratkom priredbom koju su priredili učenici ove škole i na taj način uz himnu i recitacije još više doprineli svečanosti ovog događaja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here