Aleksandar Vučić se sastao sa predsednikom Evropskog parlamenta

0
110

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani razgovarali su o ekonomskoj diplomatiji, vladavini prava, ali i onosima Beograda i Prištine i ubistvu Olivera Ivanovića.

Aleksandar Vučić je zahvalio Antoniju Tajaniju na poštovanju Srbije i srpskog naroda i što je dobro upoznao i Srbiju i Zapadni Balkan. “Da je Evropska unija imala više takvih ljudi, koji na taj način poštuju srpski narod, uveren sam da bismo i mi bili mnogo vredniji i imali bolje rezultate”, rekao je Vučić na pres konferenciji nakon susreta i razgovora s Tajanijem.

Predsednik Vučić je rekao I da EU očekuje od Srbije pravno obavezujući dokument sa Prištinom, posle kojeg bi mogli da postanemo članica EU.

Tajani je to potvrdio na zajedničkoj pres konferenciji i precizirao da sporazum treba da bude potpisan pred formalno učlanjenje Srbije u EU.Predsednik Evropskog parlamenta je pozdravio odluku predsednika Srbije da prihvati poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i poseti tu zemlju jer to prihvatanje predstavlja pokazatelj dobre volje da se razgovara.

Srbija je, dodao je Tajani, istovremeno i velika zemlja, koja ima i veliku odgovornost da radi na stabilnosti regiona, u čemu je istakao ulogu srpskog predsednika.

Tajani je razgovarao s Vučićem i o Kosovu i Metohiji, o ubistvu Olivera Ivanovića, i ponovio je da insistira na dijalogu Beograda i Prištine, ali i da traži da se izvedu pred lice pravde krivci za ubistvo Ivanovića.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here