Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u Budimpešti, nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske, da su odnosi dveju zemalja na istorijski najvišem nivou, poručivši da će Srbija nastaviti da ulaže u njih

0
113

Ana Brnabić je, u zajedničkom obraćanju novinarima sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, izrazila zahvalnost Mađarskoj na podršci Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, ali i na tome što često hrabro zastupa interese Srbije u Briselu.

Ona je istakla da su bilateralni odnosi na istorijski visokom nivou, pre svega kao rezultat lične posvećenosti i prijateljstva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, te da su na tako dobrim ličnim odnosima u prethodnom periodu započeti i urađeni važni projekti. To je ono što ja, kao premijerka, sa svojim timom treba da nastavim. Ovde sam danas da snažno poručim da smo posvećeni odnosima i prijateljstvu sa Mađarskom i da ćemo nastaviti da gradimo te odnose i da puno ulažemo u njih, naglasila je predsednica Vlade.
Brnabić je istovremeno čestitala svom mađarskom kolegi na ekonomskim uspesima, u porastu izvoza i smanjenju nezaposlenosti, što je, kako je dodala, i Srbiji veliki pokazatelj da je moguće preokrenuti ekonomsku situaciju u jednoj deceniji.
To je put kojim Srbija ide. Sada možemo da se pohvalimo dobrim rezultatima u odnosu na prethodnih četiri-pet godina, ali moramo još puno da radimo da bismo došli tamo gde je Mađarska danas, i nadam se da ćemo na nekoj sledećoj sednici dveju vlada moći zajedno da se radujemo tim uspesima, rekla je ona.
Predsednik Vlade Mađarske je priredio iznenađenje srpskoj delegaciji, sa premijerkom Anom Brnabić na čelu, koju je na ručak, priređen u njihovu čast, odvezao starim tramvajem kroz budimpeštanske ulice.
Zajedničke sednice dveju vlada su, kao format političke saradnje Srbije i Mađarske, ustanovljene u Beogradu u julu 2014, zatim je Budimpešta bila domaćin 2015, da bi treći susret bio organizovan u novembru 2016. godine u Nišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here