Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je rast BDP-a od dva odsto, koji je ostvaren u Srbiji i AP Vojvodini u 2017. godini – veoma dobar rezultat i da možemo biti zadovoljni postignutim.

0
223

Na konferenciji za medije posvećenoj privrednim kretanjima u Vojvodini, Milićević je naglasio da je najvažnije to što je u 2017. godini nastavljen pozitivan trend rasta BDP-a koji je zabeležen i tokom prethodnih godina

Osvrnuvši se na rezultate po sektorima, potpredsednik Pokrajinske vlade je istakao da je u Vojvodini zabeležen rast industrijske proizvodnje od 7,7 odsto, što je posebno dobar pokazatelj.Spoljnotrgovinska razmena u Vojvodini beleži rast od 16,9 odsto, naveo je Milićević i dodao da je prošle godine zabeležen rast i kod uslužnih delatnosti, u oblasti saobraćaja i transporta, a ohrabrujući rezultati su u ugostiteljstvu i turizmu. O tome govori i podatak da je Vojvodinu u 2017. godini posetilo skoro pola miliona stranih i domaćih turista, što je 11,2 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Milićević je dodao i da IT industrija postaje sve dominantnija privredna grana, te da beleži najdinamičniji rast izvoza u Srbiji.

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here