Izjava Đorđa Vukadinovića povodom prognoze beogradskih izbora

0
107

Aktuelna vlast i koalicija oslabili su u izvesnoj meri od prethodnih parlamentarnih i predsedničkih  izbora ali to ne znači da nisu dovoljno jaki da ne mogu da dobiju beogradske izbore – ocenio je politički analitičar i poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović

Časopis Nova srpska politička misao sproveo je u periodu od 26. januara do 3. februara istraživanje na reprezentativnom uzorku od 1.200 ispitanika. Postavljeno je pitanje „da li mislite da bi sadašnja gradska vlast trebalo da bude promenjena?“ Polovina svih ispitanika u ovoj anketi (46,8 odsto) odgovorila je potvrdno, dok svega 32,7 procenata misli suprotno, odnosno ima poverenja u garnituru koja rukovodi Beogradom  dok 20,5 odsto nema stav. „ Urednik Nove srpske političke misli i narodni poslanik Đorđe Vukadinović rekao je da to praktično znači da čak i značajan procenat onih koji kažu da će glasati za SNS ili SPS zapravo ne podržava aktuelnu gradsku vlast. ‚‚Da li su ovakvi odgovori pokazatelj da se može dogoditi da aktuelna koalicija u Beogradu može da izgubi izbore 4.marta, glasilo je pitanje koje smo uputili Đorđu Vukadinoviću.

Kada je reč o izlaznosti građana na izbore u Beogradu, na pitanje u istraživanju koje je sprovela Nova srpska politička misao: Ako bi se sledeće nedelje održali gradski izbori, da li biste na njih izašli? 60,3 odsto ispitanika je odgovorilo potvrdno, 13,9 odsto bi možda izašlo dok 15,2 odsto ispitanika ne bi izašlo na izbore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here