Izjava prof. dr Vojislava Šešelja povodom suđenja za zločine u Kravici

0
100

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je  ispred Specijalnog suda u Beogradu gde se održava suđenje za zločine u Kravici kod Srebrenice, da se grupi policajaca Republike Srpske sudi, kako je rekao, za izmišljeni zločin i da će zbog toga neko odgovarati.

Prof.dr Vojislav Šešelj je novinarima rekao da je “apsolutna laž” da su policajci kojima se sudi u Beogradu pobili 1.200 zarobljenih muslimana, civila.

Na primedbu predstavnice udruženja Majke Srebrenice, Kade Hotić, da joj vrati sina, prof.dr Vojislav Šešelj je rekao da on tu ništa ne može i da ne zna gde je njen sin, ali da u Srebrenici nije bilo genocida i da nije ubijeno 7.000 – 8.000 ljudi, nego je streljano 1.200 ljudi. “Ali, tu priču možete mačku o rep da zakačite, ona više ne prolazi”, rekao je predsednik Srpske radikalne stranke.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice, kraj Srebrenice, u julu 1995. godine, optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske: Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here