Konferenciju za novinare u Skupštini Srbije, predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj  iskoristio je da obelodani poverljivi dokument, a reč je o nacrtu sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o saradnji u oblasti infrastrukture, koji je bez znanja Vlade Republike Srbije, potpredsednik vlade Zorana Mihajlović uputila američkoj ambasadi u Beogradu.

U obraćanju novinarima u holu Skupštine Srbije, prof.dr Vojislav Šešelj objasnio  je da  ovakav postupak ministarke  „ predstavlja  razlog da Zorana Mihajlović pod hitno bude izbačena iz Vlade Republike Srbije.

Lider radikala je objasnio i zbog čega Srpska radikalna stranka smatra da je nacrt sporazuma rađen u tajnosti.

Odgovarajući na pitanje da li se povodom najnovijih događaja na Kosovu Metohiji predsednik Aleksandar Vučić približio u stavovima Rusiji, a da na neki način okrene leđa Zapadu, prof.dr Vojislav Šešelj je rekao.

Predsednik Srpske radikalne stranke je na kraju konferencije za novinare istakao i „da bi ga radovalo ukoliko se bi se naša zemlja dalje približavala Rusiji i da bi to bila radosna vesta ali da treba sačekati i videti šta će se dalje dešavati.„