Skupština APV – Rasprava povodom rebalansa budžeta za 2018.godinu

0
112

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine na svojoj 20. sednici, donela je Pokrajinsku skupštinsku odluku o rebalansu budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2018. godinu. Poslanici opozicionih stranaka bili su protiv rebalansa , a najviše zamerki na predloženu izmenu budžeta izneli su poslanici Srpske radikalne stranke.

Ukupna sredstva u budžetu ovim rebalansom, predlogom bi bila uvećana za 1,9 milijardi dinara ili za oko 2,8 odsto. Od tog iznosa, 1,6 milijardi čine investiciona ulaganja iz zaduženja, a 300 miliona dinara čine preneta sredstva iz ranijih godina. Nova investiciona ulaganja u visini od 1,6 milijardi dinara predviđena su za oblast zdravstva i vodoprivrede na teritoriji AP Vojvodine. Predloženo usvajanje ove odluke izazvalo je oštru kritiku opozicionih poslanika koji su istakli ‘’da novo zadivanje pokrajinske Vlade nije nikakav istorijski uspeh i da neće doneti boljitak građanima.’’ Poslanik Srpske radikalne stranke Danijel Radić , koji je kao i u ranijim prilikama prekidan tokom izlaganja za skupštinskom govornicom od strane predsedavajućeg Skupštine, u svom obraćanju je naglasio da ‘’poslanička grupa Srpske radikalne stranke neće glasati  za novo zaduživanje koje će na kraju platiti svi građani Pokrajine.’’

Predsednik poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u Skupštini AP Vojvodine, Đurađ Jakšić, naglasio je ‘’da radikali neće glasati za predloženi rebalans budžeta.’’ On je rekao da su poslanici radikala ‘’zatečeni činjenicom da se posle tri meseca ide na rebalans budžeta i da je ovo od uvođenja višestranačja nezabeležen slučaj da vlast predlaže izmenu budžeta već u prvom tromesečju tekuće godine.’’

Odgovarajući na kritike Đurađa Jakšića oko finansiranja izgradnje nove zgrade RTV i sredstava koja će biti utrošena na njenu izgradnju.

Posle rasprave i primedbi poslanika opozicionih stranaka,  rebalans je većinom glasova predstavnika vladajuće većine usvojen. Novac će, kako je obrazloženo, pored ostalog biti utrošen i za kupovinu neophodne savremene medicinske opreme, kao što su magnetna rezonanca, CT uređaji, angio-sala za neurološke bolesti, mamografi i druga oprema.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here