Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je Zrenjanin

0
126

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je u petak,30.aprila Zrenjanin i tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Čedomirom Jajnjićem, a zatim je prisustvovao i svečanoj akademiji pod nazivom  “U zagrljaju dva zavičaja”, koja je održana u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”.

 Delegaciju Republike Srpske, u kojoj su se pored predsednika Milorada Dodika nalazili direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, Mlađen Cicović, savetnik premijerke Republike Srpske ,Dušan Petrović i šef kabineta predsednika RS Goran Ratković dočekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima. Posle radnog sastanka u kabinetu gradonačelnika kome su prisustvovali zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović  i predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, u izjavi novinarima gradonačelnik Čedomir Janjić je naglasio da imamo mnogo naših sugrađana i prijatelja sa prostora Republike Srpske i da nam je želja da uspostavljamo saradnju sa rođacima, prijateljima  sa našom braćom preko Drine.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zahvalnost za toplu dobrodošlicu, dodajući da Republika Srpska i ljudi u Republici Srpskoj ostaju trajno zahvalni Zrenjaninu i njegovim građanima što su pomagali Republici Srpskoj u godinama najvećih sukoba na prostorima Bosne i Hercegovine.

Posle prijema i razgovora u Gradskoj kući , gradonačelnik Čedomir Janjić i  predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovali su svečanoj akademiji pod nazivom “U zagrljaju dva zavičaja” koja je održana u  Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”. Akademija je održana u organizaciji Udruženja Hercegovaca njihovih potomaka i prijatelja Zrenjanin, a predsednik Udruženja Milan Bjelogrlić podsetio je da je delovanje Udruženja započelo još tokom ratnih godina u Bosni i Hercegovini.

Skup kome su prisustvovali predstavnici grada Zrenjanina i Republike Srpske , kao i brojne  ličnosti iz javnog i kulturnog života našeg grada, pokrajine i Republike Srpske, pozdravio je predsednik Udruženja Hercegovaca, njihovih potomaka i prijatelja Hercegovine, Milan Bjelogrlić. Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. U svom obraćanju gradonačelnik Čedomir Janjić  je  istakao da između srpskog naroda u Banatu i u Republici Srpskoj postoje neraskidive veze.

Predsednik RS Milorad Dodik je istakao da mu je čast što se nalazi u Zrenjaninu kako bi potvrdio jake veze koje postoje između grada Zrenjanina i gradova i opština u Republici Srpskoj. On je naglasio i da su “danas Republika Srpska i Srbija dve države srpskog naroda koji je baštinio i nosio sa sobom težnju i borbu za slobodom i za tu slobodu je kroz istoriju stradao

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here