Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti od 150,4 miliona dinara za investicije u oblast obrazovanja u 2018. godini

0
98

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti od 150,4 miliona dinara za investicije u oblast obrazovanja u 2018. godini.

Sredstva su dobile 53 ustanove – osnovne i srednje škole, predškolske ustanove i domovi učenika, za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata. Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada neće stati na ovom konkursu i najavio da će u julu biti raspisan novi konkurs sa novim sredstvima.

„Mnogi nisu verovali da će se ovaj program sprovesti i da će trajati u kontinuitetu“, kazao je Mirović i dodao da se taj program ne može završiti dok se u svim osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i učeničkim domovima u Vojvodini ne saniraju i rekonstruišu objekti i obezbedi energetska efikasnost. Predsednik Pokrajinske vlade je podsetio da je plan da do kraja mandata ove vlade imamo pun kontinuitet u realizaciji ovih poslova. Želimo da sve škole budu rekonstruisane i da uslovi u kojima uče naša deca budu mnogo bolji“, naveo je Mirović i dodao da je važno da se uporedo sa tim radi na tehničkom osavremenjavanju obrazovnih ustanova.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio da je važno da se obezbedi odgovarajuća infrastruktura po evropskim standardima koja zadovoljava potrebe novog tehnološkog razvoja, kao i o potrebi kontinuiranog finansiranja u objekte koje koriste obrazovne ustanove. „Odlučni smo da istrajemo i nastavimo ka cilju, a to je obezbeđivanje boljih uslova za boravak i rad u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, imajući na umu, pre svega, interes dece koja pohađaju te ustanove“, istakao je Njilaš.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here