Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraju danas u Berlinu o Kosovu i evrointegraciji Srbije

0
240

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraju danas u Berlinu. Teme razgovora su Kosovo i evrointegracije Srbije.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je uoči susreta sa Angelom Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare, da je Srbija posvećena miru i stabilnosti, i da bi bilo kakav eventualni sukob na Balkanu sve zemlje i narode u regionu vratio 100 godina unazad u razvoju. „Daćemo sve od sebe da se tenzije, sukobi ili destabilizacija regiona izbegnu po svaku cenu“. Predsednik Vučić  je rekao i da je zahvalan  kancelarki kao i nemačkoj državi na pažnji koju posvećuju stanju na zapadnom Balkanu.

„Radujem se sastanku sa Vučićem. Razgovaraćemo o kursu reformi kojim Srbija hrabro ide. To se vidi i to je kompliment premijerki Srbije Ani Brnabić“, rekla je  nemačka kancelarka Angela Merkel.Ona  je najavila da će sa predsednikom Srbije razgovarati o predstojećem samitu u Sofiji i samitu Berlinskog procesa u Londonu u junu, i o bilateralnoj saradnji i o situaciji u regionu. Angela Merkel takođe je podsetila da je Bugarska, kao predsedavajuća EU, visoko na agendi postavila region Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije razgovarao je sa nemačkom kancelarkom poslednji put 27. februara ove godine u Berlinu, a jedna od tema tada je bio i pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here