Najava 12. Etno festivala ,,Banatska priča’’ koji će se održati 19. maja na platou MZ “Veljko Vlahović”

0
132

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće najavljen je 12. Etno festival ,,Banatska priča’’ koji će se održati 19. maja na platou MZ “Veljko Vlahović”.

Povod posete Gradskoj kući bio je razgovor o predstojećoj manifestaciji ,,Banatska priča’’ koja će se održati narednog vikenda na platou i parkingu Mesne zajednice Veljko Vlahović na Bagljašu. U pitanju je tradicionalna manifestacija koja će se ove godine održati 12.put za redom. ,,Banatsku priču’’ su na današnjoj konferenciji za novinare najavili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, direktor KC ,,Svetozar Marković’’ Boško Šerbula, organizator manifestacije Marija Janković i predstavnik kompanije Gomex Dragan Ranisavljević, direktor za finansijske i opšte poslove. Koliko je ova manifestacija značajna za očuvanje kulture i tradicije ali i za Grad Zrenjanin istakao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Generalni sponzor Etno festivala ,,Banatska priča’’ punih 8 godina je kompanija Gomex istakao je direktor za finansijske i opšte poslove Dragan Ranisavljević a potom ukazao na značaj jedne ovake manifestacije.

Za sve posetioce biće priređen bogat i sadržajan program koji će se održavati na više lokacija. Svečano otvaranje očekuje se u 12h, najavila je organizator manifestacije Marija Jankovic.

Učešće je ove godine uzelo preko 100 izlagača koji će u periodu od 10 do 19h svim posetiocima predstaviti svoja umeća. Oko 17h časova očekuje se nastup tamburaškog orkestra koji će i zatvoriti 12.Etno festival ,,Banatska priča’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here