Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa ministrom za klimatske promene i životnu sredinu UAE Tanijem Al Zejudijem

0
101

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa ministrom za klimatske promene i životnu sredinu UAE Tanijem Al Zejudijem.

Predsednik Mirović ocenio je, da je današnja poseta od izuzetnog značaja, jer govori o kontinuitetu i projektima koji, kako je rekao napreduju iz meseca u mesec. Na sastanku je ocenjeno da su prijateljski odnosi dve zemlje dobar temelj za proširivanje i inteziviranje saradnje, ne samo u oblasti poljoprivrede, već i kroz projekte o zaštiti životne sredine i održivim izvorima energije.

On je podsetio da se najveći deo sredstava iz Abu Dabi Fonda realizuje upravo u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, kroz 11 projekata iz Programa za navodnjavanje.
„Dosadašnje direktne investicije u pokrajinu su vrlo značajne i uspešne ali postoji ogrman prostor za nova ulaganja u poljoprivredu, konkretizovano je na sastanku.

Ministar za klimatske promene i životnu sredinu UAE Tani Al Zejudi izjavio je da je Srbija jedana od najstabilnijih zemalja u regionu, zemlja koja širi mir i toleranciju, i kao takva, kako je rekao, poželjan je partner Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Potpuno smo otvoreni za proširenje saradnje u pokrajini, imate svu našu podršku kako u oblasti poljoprivrede, tako i upotrebi solarnih panela i obnovljivim izvorima energije“. rekao je ministar Zejudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here