Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa novoizabranim ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem

0
107

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa novoizabranim ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem.

Predsednik Mirović naglasio je da dobra i uspešna saradnja koju Autonomna pokrajina Vojvodina ostvaruje sa austrijskim pokrajinama, kao i tradicionalno dobri i prijateljski odnosi Srbije i Austrije, predstavljaju temelj za intenziviranje saradnje i projekata koji povezuju pokrajine, privrednike i razvojne agencije. „Privredna saradnja sa Austrijom je veoma značajna za našu zemlju, a Austrija je među zemljama koje prednjače po broju investicija u AP Vojvodini“, rekao je predsednik Mirović.

On je dodao da taj trend treba održati i da je Pokrajinska vlada spremna da svojim mehanizmima i kontaktima podstakne povezivanje privrednih komora, razvojnih agencija i privrednika.

Na sastanku je bilo reči i o predstavljanju potencijala Pokrajinske vlade, Razvojne agencije Vojvodine i osam najvećih gradova u Vojvodini austrijskom tržištu, radi privlačenja stranih investitora.

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja ključni faktor, te da postoji potencijal za proširenje saradnje i na oblast zaštite životne sredine, koja će, kako je rečeno, biti prioritet u narednim godinama.

Ambasador Luteroti izjavio je da Austrija podržava put Srbije ka Evropskoj uniji, jer kako Srbija bude napredovala na tom putu, kako je rekao, srpsko tržište postaće atraktivnije za investitore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here