Izjava Dejana Perišića povodom kosovskog pitanja

0
235

Mi smo država koja dobija naloge o tome šta treba da se uradi , a naši političari imaju različit stav od stava običnih ljudi pa I po pitanju rešavanja kosovskog problema – rekao je predsednik udruđenja Zrno slovesnosti Dejan Perišić.

Predsednik Aleksandar Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Odbora Bundestaga za evropske poslove, Ginterom Krihbaumom izjavio je da u deklaraciji Srpske pravoslavne crkve  o Kosovu nije video šta je rešenje, I ocenio je  da je stav crkve u suštini nerealan, i jedna “nova okolnost i teška novost”. U stavu SPC Vučić nije video rešenje, već samo to da treba da ostanemo u zamrznutom konfliktu i čekamo bolje vreme. Da li ovakve ocene predsednika znače da postoje i ozbiljne razlike u mišljenju oko pitanja rešavanja kosovskog problema među akterima na našoj političkoj i društvenoj sceni ? Dejan Perišić, predsednik Udruženja Zrno slovesnosti odgovarajući na pitanje koje smo mu postavili istakao je da izjavu predsednika shvatio kao šalu.

U saopštenju Srpske pravoslavne crkve se podseća da se idejom o podeli Kosova I Metohije svesno zanemaruje činjenica da podela ne bi bila ništa drugo do priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije i poklanjanje najvećeg dela teritorije južne srpske pokrajine. Podelom bi narod velikog dela KiM automatski bio ostavljen na milost i nemilost režimu takozvane države Kosovo i pogromu sličnom onom iz marta 2004. godine, ili bi pod pritiskom i tihim terorom bio prisiljen na egzodus“, navodi se u tekstu koji su vladike nazvale „očinskim apelom“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here