U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin upriličena dodela priznanja višestrukim davaocima krvi

0
129

Širom sveta danas se obeležava međunarodni Dan davalaca krvi. U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin je tim povodom upriličena dodela priznanja višestrukim davaocima

 Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u velikoj sali Crvenog krsta Zrenjanin održana je svečanost na kojoj su uručena priznanja – plakete i zahvalnice –  svima onima koji su, u 2018. godini, dali krv po 100, 75, 50 puta a priznanja su dobili i oni koji su krv dali 35, 20, 10 i 5 puta.Prisutnima se u ime grada Zrenjanina obratio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je i dodelio priznanja višestrukim davaocima.

Za stoto davanje krvi nagrađeni su Ileš Reves i Goran Anušić iz Zrenjanina. Za sedamdesetpeto davanje krvi nagrađeni su Ferenc Farkaš, Borislav Smiljanić i Zoran Kostadinović takođe iz Zrenjanina. Sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, istakla je da samo 3 odsto stanovništva u Srbiji daje krv i ovom prilikom pozvala sve sugrađane između 18 i 65 godina da redovno daju krv kako bi bilo dovoljno za sve one kojima je neophodna.

Tokom svečanosti dodeljene su i nagrade za najuspešnije učenike koji su učestvovali na likovno-literarnom konkursu “Krv život znači”, kao i priznanje ,,Široko srce’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here