Slavko Nikić o zabrani posete Pacolija Novom Pazaru

0
192

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin pozvao je ministra inostranih poslova tzv.države Kosovo da poseti Novi Pazar iz prostog razloga što njih dvojicu spaja mržnja prema Srbiji – rekao je nekadašnji obaveštajac srpske policije Slavko Nikić

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća  Sulejman Ugljanin uputio je pismo ministru inostranih poslova tzv.Kosova Bedžetu Pacoliju,  u kojem navodi da je njegov dolazak u Novi Pazar sprečio “aktuelni srpski nacionalistički režim iz Beograda”. Ugljanin je u pismu zahvalio Pacoliju na spremnosti da poseti Novi Pazar   ali da je odlukom Beograda to onemogućeno . Na taj način građani nisu mogli da čuju i drugu stranu u vezi sa procesom normalizacije odnosa Kosova i Srbije. “, naveo je Ugljanin u pismu Pacoliju. Ugljanin je do 2014.godine bio član Vlade koja sa manjim  personalnim izmenama i danas upravlja našom zemljom. Koji razlozi su mogli da utiču na Ugljanina i drastičnu promenu njegovih stavova? Pukovnik Slavko Nikić bivši obaveštajac srpske policije je istakao pre svega da Pecoli nikako ne može da bude ministar inostranih poslova tzv. Kosova.

Ministru spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžetu Pacoliju  nadležni organi u Beogradu  nisu odobrili zahtev za dolazak u Novi Pazar. Zahtev je odbijen jer u UNMIK-ovom privremenom zakonskom okviru, Kosovo nema ministarstvo spoljnih poslova, pa se sporazum o posetama zvaničnika ne može primeniti u slučaju Pacolija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here