NSZ IT obuka

0
108

Na konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke Nacionalne službe za zapošljavanje prijavilo se 7.859 kandidata u Srbiji i ovo je do sada najveće interesovanje za obuke koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, njih 2.963, zatim sa područja Novog Sada 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.

Kako je saopštila Nacionalna služba za zapošljavanje najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za NET programiranje (525) i za JavaSkript (300).

Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić. Sledeća faza je odabir kandidata, odnosno psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna službasaopšteno je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

U narednoj fazi selekcije  izvođači obuka testiraće osnovno poznavanje kandidata za rad na računaru. Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u deset gradova u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here