Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunići Marujamom da su bilateralni politički odnosi Srbije i Japana veoma dobri

0
104

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunići Marujamom da su bilateralni politički odnosi Srbije i Japana veoma dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, naročito posle posete premijera Japana Šinzoa Abea Srbiji u januaru ove godine.

Ambasador Marujama je izrazio zahvalnost premijerki Brnabić, Vladi i građanima Srbije na pomoći i podršci koju je Srbija pružila Japanu prilikom katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile tu zemlju.

Premijerka Brnabić je istakla da građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Japana i još jednom podsetila na nesebičnu pomoć koju su Vlada ali i građani Japana svojim donacijama uputili Srbiji tokom poplava 2014. godine.
Sagovornici su se složili da je u poslednjem periodu ostvaren napredak i u ekonomskim odnosima, konstatujući da postoji povećan interes japanskih kompanija za poslovanje na našem tržištu i nove investicije.
U razgovoru je zaključeno da ekonomsku saradnju treba nastaviti kroz realizaciju značajnih investicionih projekata i otvaranje novih perspektiva za povećanje obima robne razmene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here