Prošle su 23 godine od zločinačke ustaške akcije Oluja. Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu – saopštila je Srpska radikalna stranka

0
116

Prošle su 23 godine od zločinačke ustaške akcije Oluja i okupacije Republike Srpske Krajine. Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu – saopštila je Srpska radikalna stranka

Uz pomoć i podršku Sjedinjenih Američkih Država ustaše su u zloglasnoj Oluji ubile više od 2.000 Srba, a preko 250.000 ih je proterano sa vekovnih ognjišta. Na teritoriji Republike Srpske Krajine porušeno je oko 25.000 srpskih kuća, 78 crkava i 181 pravoslavno groblje. Zločin koji se ne sme zaboraviti!

Parastos žrtvama Oluje održan je u Beogradu u Crkvi Svetog Marka, a u ime Srpske radikalne stranke prisustvovali su potpredsednik Vjerica Radeta, zamenik generalnog sekretara i narodni poslanik Ružica Nikolić i potpredsednik Izvršnog odbora Miroslav Ivković.
Radikali su istakli da je dužnost svakog Srbina da nikada ne zaboravi svoje mučenike i da ima svest o tome da se Republika Srpska Krajina mora osloboditi, kad, tad.
Srpska radikalna stranka podseća da je obaveza vladajućeg režima da prizna Vladu Republike Srpske Krajine u progonstvu i da u svim diplomatskim razgovorima insistira na oslobađanju okupirane srpske države. Dogodine u Kninu-poručila je na kraju saopštenja Srpska radikalna stranka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here